HomeArtikelNavormingen voor Huisartsen bij Vitaz

Navormingen voor Huisartsen bij Vitaz

Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober, 2024

Binnen het medisch departement van Vitaz wordt sinds dit jaar maandelijks een navorming voor huisartsen georganiseerd. Deze navormingen zijn waardevolle momenten van kennisdeling waarbij de expertise van een Vitaz-specialist wordt aangereikt aan huisartsen uit de eerstelijnszone Waasland en Dender. Het initiatief draagt bij aan de continue professionalisering van huisartsen door hen de meest recente, evidence-based informatie binnen diverse medische specialismen te bieden.

Elke sessie is gericht op één specifiek specialisme, waarbij in enkele uren tijd de nieuwste inzichten en richtlijnen worden besproken. Naast de inhoudelijke toelichting is er ruimte voor interactie, zodat huisartsen na afloop vragen kunnen stellen en in dialoog kunnen treden met de specialist. Deze uitwisseling bevordert niet enkel het delen van kennis, maar versterkt ook de samenwerking tussen de eerstelijnszorg en het ziekenhuis.

De Vitaz specialist heeft de keuze om de navorming fysiek of digitaal aan te bieden. Voor sprekers, moderatoren en deelnemers wordt accreditatie aangevraagd. De sessies vinden plaats op vaste tijdstippen: in 2024 is dit de tweede donderdag van elke maand, maar vanaf 2025 wordt dit de eerste dinsdag van de maand.

Deze navormingen worden zeer gewaardeerd door de deelnemende huisartsen, omdat het hen helpt actueel te blijven met de laatste ontwikkelingen in het ziekenhuis. Bovendien biedt het een waardevolle gelegenheid om het netwerk tussen huisartsen en Vitaz-specialisten te versterken. Zo hebben onder andere de specialismen endocrinologie en nefrologie reeds succesvolle sessies georganiseerd, met positieve feedback als gevolg. De navorming endocrinologie vond digitaal plaats, terwijl de navorming nefrologie als eerste fysiek doorging. Dit werd feestelijk onthaald met een diner en rondleiding op dienst.

Voor de komende maanden staan navormingen gepland binnen de vakgebieden pediatrie, gastro-enterologie en gynaecologie. Huisartsen die interesse hebben in deelname of specialisten die zelf een navorming wensen te organiseren, kunnen contact opnemen met stafmedewerker medisch departement Kathleen Verspreet.