1 jaar MR-onderzoeken in Campus Lokeren

Gepubliceerd op maandag 12 december, 2022

Sinds september 2021 beschikt de dienst Medische & Moleculaire Beeldvorming (MMB) van Vitaz, naast het MR-toestel in campus Sint-Niklaas, over een tweede MR-toestel dat in campus Lokeren werd geplaatst. 

De audiovisuele ervaring (Ambient Experience) helpt patiënten om rustig te worden.

Er werd gekozen voor een high-end 3T-toestel Ingenia Elition van de de firma Philips. Dit toestel beschikt over ultramoderne technieken om kwaliteitsvolle onderzoeken af te leveren, met een hoger comfort voor de patiënt. Het toestel beschikt over een bredere opening dan oudere toestellen, wat het gevoel van claustrofobie kan verminderen. Daarnaast is er een significante vermindering van het omgevingsgeluid en bijkomend biedt het toestel een audiovisuele ervaring (Ambient Experience), waardoor patiënten rustiger worden. Verder is de tafel comfortabeler met zachtere kussens, wat de patiënt helpt om beter stil te blijven liggen.

1 jaar na opstart leiden we in campus Lokeren volop verpleegkundigen en technologen op, om net zoals in campus Sint-Niklaas, de volledige mogelijkheden en capaciteit van dit toestel te benutten. Vanaf januari 2023 bieden we naast het klassieke aanbod ook standaard niet-contrast MR-onderzoeken aan buiten de normale openingsuren. Op die manier breiden we de capaciteit in campus Lokeren geleidelijk uit met nacht- en weekenduren om de wachttijden in de ruime regio zo kort mogelijk te houden.

AFSPRAAK MAKEN?
Neem contact op met ons callcenter op het nummer 03 760 60 65 of contacteer ons via e-mail: mmb@vitaz.be.