HomeArtikelApothekers Waasland en omstreken op visite in Vitaz

Apothekers Waasland en omstreken op visite in Vitaz

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei, 2023

Op 17 april mocht Vitaz 51 collega-apothekers van de publieke officina in het Waasland en omstreken ontvangen voor de jaarlijkse editie van de ‘Meet & greet’.

Vorige editie konden zij een blik achter de schermen werpen van het operatiekwartier, waar ze kennismaakten met de – toen nog – twee robots die intussen standaard deel uitmaken van de dagelijkse werking binnen het OK.

Dit jaar werden ze, na een uitgebreid welkomstwoord van zowel apotheker Van Hoye als dr. Nieberding, begroet door hun collega- ziekenhuisapothekers die hen inzage gaven in de werking van de ziekenhuisapotheek. De aandacht ging zowel naar de werking van de robot en het distributieproces van de medicatie binnen de ziekenhuismuren, als naar de productie van steriele en niet-steriele magistrale bereidingen en het gebruik van de cleanroom. Al snel bleek dat, ook al liggen beide apotheekwerelden dicht bij elkaar, er toch ook grote verschillen bestaan tussen de officina en de ziekenhuisapotheek.

Nadien werden de apothekers ontvangen door het team van de Materniteit die met trots het nieuwe verloskwartier voorstelden. De apothekers konden kennis maken met de huiselijk ingerichte afdeling, voorzien van alle hedendaags comfort waar aandacht wordt besteed aan de fysieke en psychische behoeften van de behoeften van de moeder tijdens arbeid en bevalling. De geïntegreerde, ruime en lichtrijke kamers die voorzien zijn van een relaxatiebad en modulaire bevallingstafel maakten grote indruk op alle aanwezigen.

Als afsluiter, ontvingen we de apothekers in onze Egyptische zaal voor een dessert en een drankje waar ze nog even konden napraten over deze, alweer geslaagde editie van de Meet & greet. Wij willen dan ook graag iedereen bedanken voor het enthousiasme en de aangename, constructieve samenwerking.

Apr. Karel Van Hoye

Voorzitter Wase Apothekers