HomeArtikelBouwen aan de toekomst: campus Temse & campus Lokeren

Bouwen aan de toekomst: campus Temse & campus Lokeren

Gepubliceerd op maandag 30 januari, 2023

Nieuwe polikliniek voor campus Temse

Op dit moment zijn in Temse de afbraakwerken aan de gang op de plaats waar binnenkort de nieuwe polikliniek van Vitaz komt. Deze werken worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Temse.

Na de afbraakwerken in de eerste helft van 2023 zullen de bouwwerken voor de realisatie van de nieuwe polikliniek starten. We verwachten dat deze werken in 2025 voltooid zullen zijn en de nieuwe polikliniek in gebruik genomen kan worden.

In de nieuwe polikliniek campus Temse blijft het huidige aanbod aan consultaties en diensten behouden, maar dan wel in een totaal nieuw kleedje. Het gebouw zal uit twee verdiepingen bestaan, opgebouwd rond een centrale inkomhal met ruime centrale wachtzalen en heel veel lichtinval. De ingang van het gebouw zal niet gericht zijn naar de Gasthuisstraat, maar wel naar het groene terrein dat nu voor het bestaande oude ziekenhuis ligt.

Na realisatie van de nieuwbouw zal het vroegere ziekenhuisgedeelte waar nu de polikliniek is gehuisvest, worden afgebroken en zal het terrein volledig worden opengetrokken. Momenteel loopt de aanvraag voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Van zodra die is uitgereikt, kunnen de bouwwerken van start gaan.

Nieuwbouw Lokeren

Op onze campus te Lokeren zijn de resultaten van de uitgevoerde sloopwerken op het terrein reeds duidelijk zichtbaar: alle losstaande gebouwen op het terrein zijn verdwenen en er werd een tijdelijke parking aangelegd.

Momenteel loopt de aanbestedingsprocedure voor het aanstellen van aannemers voor het aanleggen van de parking in de zone van de vroegere Apostelhuizen en de brandweerweg rondom het terrein. De uitvoering van deze werken start begin 2023 om tegen de zomer 2023 klaar te zijn.

Ondertussen werd ook de procedure opgestart voor het aanstellen van aannemers voor de uitvoering van het bouwproject van het ziekenhuisgebouw. Samen met die aannemers wordt in 2023 de definitieve technische uitwerking van het gebouw besproken en bepaald om daarna de omgevingsvergunning aan te vragen en de werken te kunnen starten. We verwachten het gebouw eind 2025 klaar te hebben, om het in 2026 in gebruik te nemen.