HomeArtikelDe dienst Cardiologie introduceert ‘CardioCare@Home’

De dienst Cardiologie introduceert ‘CardioCare@Home’

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei, 2023

De dienst Cardiologie van Vitaz zet CardioCare@Home in bij de ambulante tele-opvolging van patiënten met een cryptogeen CVA. Dit zijn beroertes waarbij er geen duidelijke oorzaak ontdekt kan worden via de gangbare diagnostische onderzoeksmethodes. CardioCare@Home is een innovatieve oplossing en voor deze indicatie vormt het een volwaardig alternatief ten opzichte van intermitterende eventrecording.

Met CardioCare@Home is het eenvoudig en laagdrempelig om de hartgegevens van deze patiënten meerdere weken te parameteriseren. De patch en sensorbased oplossing combineert gebruiksgemak met zeer nauwkeurige ECG-data, die mede op basis van artificiële intelligentie (algoritmes) verwerkt en geanalyseerd worden tot gebruiksklare en te valideren inzichten.

Lise Lynen Photography

Een comfortabele en vervangbare ECG-klever wordt met een herbruikbare sensor op de borst van de patiënt aangebracht. De sensor klikt vast op de pleister waarin de elektroden vervat zijn, en er zijn meerdere oplaadbare sensors voorhanden zodat de patiënt deze steeds efficiënt en accuraat kan wisselen zonder dat de klever vervangen hoeft te worden. Alle opgenomen ECG-data op de sensor wordt vanuit de thuisomgeving van de patiënt op een veilige (GDPR-approved) en digitale manier via een bijhorend dockingstation naar de hiervoor voorziene Cloud doorgestuurd. De volgende werkdag worden alle ruwe data verwerkt en geanalyseerd via specifieke algoritmes (artificiële intelligentie) en een geannoteerde workflow, zodat dit de diagnostiek van de cardioloog gericht faciliteert tijdens de klinische interpretatie en de medische validatie ervan.

Meer informatie in de volgende editie van Infusie