HomeArtikelDe dienst gynaecologie Vitaz heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Lokeren

De dienst gynaecologie Vitaz heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Lokeren

Gepubliceerd op vrijdag 29 april, 2022

Sinds 1 maart 2022 kunnen vrouwen uit de regio Lokeren voor een gynaecologische of verloskundige opvolging terecht in Vitaz campus Lokeren.

Op de vijfde verdieping zijn twee ruime consultatieruimtes met prachtig uitzicht op de stad ingericht. De patiënten worden eerst verwelkomd door de vroedvrouw / secretariaat waarna ze in de wachtzaal kunnen plaatsnemen. Zowel op maandag, donderdag als vrijdag is dr. Faes beschikbaar voor consultaties te Lokeren.

De consultatieruimte van de vroedvrouw is uitgerust met een CTG monitor waardoor verplaatsing naar campus Sint-Niklaas niet langer nodig is. Ook de suikertest op 28 weken zwangerschapsduur wordt door de vroedvrouw te Lokeren aangeboden. De consultatieruimte van dr. Faes is uitgerust met een high-end echografietoestel waardoor zowel gynaecologische problemen zoals bloedingen ten gevolge van poliepen of cysten, vleesbomen, … als verloskundige echografieën op een hoog niveau kunnen uitgevoerd worden. Ook is er materiaal voor handen om kleine gynaecologische ingrepen onder lokale verdoving ter plaatse te kunnen uitvoeren. Verschillende soorten pessaria zijn aanwezig waardoor ook de conservatieve aanpak van prolaps (verzakking) kan opgestart worden. 

Het multidisciplinaire team actief te Lokeren met links dr. Faes

Dr. Faes behaalde haar diploma van arts in 2010 aan de Katholieke Universiteit Leuven om vervolgens in 2015 erkend te worden als specialiste in de Gynaecologie en Verloskunde. Hierna bekwaamde zij zich verder in de benigne (goedaardige) gynaecologie en urogynaecologie (bekkenbodemproblematiek zoals bijvoorbeeld prolaps) tijdens een verdergezette opleiding van 2 jaar (subspecialisatie) eveneens te UZ Leuven. Internationaal werkte zij een jaar in Londen ter vervollediging van haar opleiding in heelkundige technieken. Hierbij bekwaamde zij zich in het bijzonder in minimaal invasieve technieken (kijkoperaties en robotchirurgie) en vaginale ingrepen. Dr. Faes heeft ook een bijkomende bekwaamheid in gynaecologische echografie. 

In 2017 startte zij te az Sint-Blasius Dendermonde. Sinds 1 maart 2022 is zij aangesloten bij Vitaz en heeft zij haar poliklinische activiteit uitgebreid naar campus Lokeren. Dr. Faes heeft ook een eigen privé praktijk te Waasmunster.

Voor Lokerse patiëntes die in eigen regio opvolging en bevalling wensen, hoopt de dienst Gynaecologie op die manier tegemoet te komen aan deze vraag. 

Consultatie campus Lokeren – vijfde verdiep

Afspraak maken?: 03/760.60.60

dr. Tine Faes

Gynaecoloog