Enthousiasme beker gaat naar artsen en verpleging OK AZ Nikolaas!

Gepubliceerd op zondag 4 juli, 2021

Zomer 2021. Sportzomer 2021. Roland Garros, EK voetbal, Tour de France, Wimbledon, Olympische Spelen,… topevenementen voor toptalenten.

Nu we eindelijk, na bijna 1.5 jaar, wat vat lijken te krijgen op de Covid-19 crisis is er gelukkig terug tijd en ruimte om ook de modale mens terug aan het ‘groepsporten’ te brengen. De Rapid Hockey club te Temse organiseerde op 17 en 24 juni een hockeytoernooi voor bedrijven. Enkele enthousiaste artsen, verpleegkundigen en arts-specialisten in opleiding lieten dan ook geen enkele kans onbenut om dergelijk sportevenement om te toveren tot een ware teambuildingsactiviteit. Al snel werd een selecte groep van sportieve en competitieve gezondheidsmedewerkers, werkende te AZ Nikolaas, al dan niet met veel of quasi onbestaand hockeytalent gevormd.

De winnaarsmentaliteit was niet ver te zoeken. Winnen zouden we doen en er werd gewonnen. Vier van de zes wedstrijden beëindigden we als winnaars. Helaas onvoldoende voor de bekerwinst. Doch, wie werd er uitgeroepen tot meest enthousiaste, dynamische en leukste team? The fast & the furious, AZ Nikolaas. We zouden niet weggaan zonder beker en zo geschiedde. De overwinning werd gevierd met een schappelijk aantal Cornets (het krachtige blonde Belgische bier), net voldoende om de beker heelhuids ‘thuis’ te brengen. Deze is nu trouwens te bewonderen op de recovery van het operatiekwartier (campus Moerland).

Gezien het een ‘wisselbeker’ is, staan wij volgend jaar terug op het veld met evenveel enthousiasme, competitiviteit en sfeer. De tegenstanders staan nu al te trillen op hun benen, want niet 1, maar 2 bekers zullen dan de onze worden!

dr. An-Sofie Van de Kelft , team ‘ The fast & furious AZ Nikolaas’