Er waait een nieuwe wind op de dienst radiotherapie…

Gepubliceerd op donderdag 18 maart, 2021

dr. Dugardyn

In 2011 nam het Iridium Netwerk (de dienst radiotherapie) twee nieuwe bestralingstoestellen in het AZ Nikolaas in gebruik. Ondertussen, tien jaar verder, maken we deel uit van het vaste team voor de oncologische behandelingen in het Waasland. Begin januari ging collega dr. Jean-Louis Dugardyn op pensioen, één van de vaste radiotherapeuten in AZ Nikolaas en voor velen een aanspreekpunt. Redenen genoeg dus om onze dienst en haar contactpersonen voor de oncologische disciplines opnieuw eens toe te lichten.

In AZ Nikolaas staan twee hoogwaardige lineaire versnellers voor oncologische behandelingen. Ze maken deel uit van het Iridium Netwerk, het grootste radiotherapienet van België. Het Iridium Netwerk legt zich toe op vorming, opleiding en training in sub- en superspecialisaties, die zich dankzij de hechte samenwerking tussen de verschillende ziekenhuizen kunnen meten met internationaal gerenommeerde onderzoekscentra. Daar maakt campus AZ Nikolaas een deel van uit!

In het Iridium Netwerk wordt de patiënt met kanker multidisciplinair opgevangen door artsen, verpleegkundigen en een uitgebreid begeleidingsteam. Samen streven we zo naar de optimale diagnose, behandeling en nazorg van elke individuele patiënt.

In dit kader wordt het merendeel van de radiotherapeutische behandelingen voor onze Wase patiënt lokaal aangeboden in AZ Nikolaas, waarbij voorafgaandelijk slechts één bezoek aan de campus Sint-Augustinus te Wilrijk noodzakelijk is voor simulatie en planning. Door het grote aanbod aan kennis en technologie binnen het Iridium Netwerk kunnen we alle patiënten op de best mogelijke manier behandelen.

Ons team bestaat uit 21 stafleden radiotherapeut-oncologen, elke met hun eigen subdiscipline, eenvoudig terug te vinden op de website van de dienst: www.iridiumnetwerk.be/nl/artsen.

dr. Nathalie Meireson

We werken op elke campus, dus ook in AZ Nikolaas, intensief samen met de oncologen en orgaanspecialisten, om een optimaal behandel- en opvolgplan voor elke patiënt uit te werken. In AZ Nikolaas zijn vier vaste artsen actief: dr. Christel De Pooter, dr. Yasmyne Geussens, dr. Ines Joye en dr. Nathalie Meireson. dr. Meireson zal ook het aanspreekpunt worden voor jullie allen op onze campus.

Dr. Nathalie Meireson

Radiotherapeut

Dr. Christel De Pooter

Radiotherapeut

Dr. Yasmyne Geussens

Radiotherapeut

Dr. Ines Joye

Radiotherapeut

Dr. Philippe Huget

Diensthoofd radiotherapie

dr. Guido Buelens

Afdelingshoofd radiotherapie