HomeArtikelGastro-enterologie breidt poliklinische dienstverlening in campus Beveren uit

Gastro-enterologie breidt poliklinische dienstverlening in campus Beveren uit

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei, 2023

De dienst Gastro-enterologie van Vitaz breidt zijn poliklinische dienstverlening in campus Beveren uit. Patiënten met chronische inflammatoire darmziekten (IBD) kunnen vanaf nu ook in het IBD-dagziekenhuis van campus Beveren terecht voor het toedienen van intraveneuze medicatie of ijzer.

Het team van het IBD-dagziekenhuis bestaat uit twee gespecialiseerde verpleegkundigen en tien artsen, waarvan er twee gespecialiseerd zijn in inflammatoire darmziekten.

Van link naar rechts: Anne-Marie Borremans, dr. Tom Holvoet, dr. Elodie De Ruyck en Cathy Jentsch

Naast campus Lokeren en campus Sint-Niklaas zijn zij nu ook één keer om de vier weken actief op het een IBD-dagziekenhuis in campus Beveren. Patiënten die in behandeling zijn hebben om de acht weken een infuus nodig. Voor een consultatie, een echo of een technisch onderzoek bij de gastro-enterologen konden de patiënten al langer terecht in Beveren.

Dankzij deze nieuwe locatie en het gespecialiseerde team kunnen patiënten beter opgevolgd worden, krijgen ze de meest innovatieve medicatie toegediend dichtbij huis en brengen ze minder tijd door in het ziekenhuis. Dit zorgt voor een nog betere begeleiding, continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening.