‘Hello Mom’app toont prenatale echobeelden onmiddellijk op smartphone van aanstaande ouders

Gepubliceerd op maandag 30 januari, 2023

De dienst Gynaecologie – Verloskunde van Vitaz beschikt over state-of-the-art-echoapparatuur.
Deze apparatuur maakt het ook mogelijk om alle (2D, 3D en 4D) echobeelden op digitale wijze te delen met de smartphone van de aanstaande ouders.

De dienst Gynaecologie wil hiermee een aanvullende service bieden, en de aanstaande ouders nog meer regie geven over het eigen zwangerschapstraject. Zwangere ouders beschikken graag over de echobeelden en willen deze vrijwel direct delen met de naaste vrienden en familie. Deze digitale toepassing geeft hen de mogelijkheid om dit op zeer effici├źnte en interactieve manier te doen. Tot slot kan men hiermee ook de echobeelden digitaal archiveren op hun persoonlijke accountruimte.

Deze digitale applicatie werd in eerste instantie ge├»mplementeerd binnen de consultatie gynaecologie van campus Lokeren. De aanstaande ouders dienen alleen de ‘Hello Mom’ app te installeren op hun smartphone. Op het einde van het prenataal echoconsult wordt er via een beveiligd netwerkconcept (scannen via QR-code) een verbinding gemaakt tussen het echotoestel en de smartphone van de aanstaande ouders en worden de hoogkwalitatieve beelden direct doorgestuurd en opgeslagen. De aanstaande ouders beslissen dan zelf met wie en hoe (Facebook, Instagram, Twitter, …) men de digitale beelden verder wilt delen. Deze app is niet bedoeld voor medische of diagnostische doeleinden.

MATERNITEIT VITAZ START EIGEN INSTAGRAMPAGINA

Sociale media spelen een grote rol in ons leven. Ook jonge, toekomstige ouders maken steeds vaker gebruik van bv. Instagram om informatie te zoeken met betrekking tot zwanger worden, bevallen, enz.

De artsen van het team Gynaecologie – Verloskunde en de collega’s van Materniteit beslisten dan ook om in te zetten op een eigen Instagrampagina voor Materniteit. Aan de hand van berichten, verhalen en reels geven we meer informatie over de werking van onze Materniteit, tips voor jonge ouders, een voorstelling van onze artsen, het team van Materniteit, enz.