HomeArtikelHet pijncentrum beschikt over een nieuwe premium mobile C arm

Het pijncentrum beschikt over een nieuwe premium mobile C arm

Gepubliceerd op vrijdag 22 februari, 2019

Op 9 januari 2019 is in het pijncentrum er een nieuwe mobiele C-boog in gebruik genomen. Dit toestel is speciaal ontworpen voor interventionele technieken.

Met deze ergonomische C-boog is de beeldkwaliteit duidelijk beter omdat er geen beeldversterker gebruikt wordt maar een flat detector, met een hogere resolutie tot gevolg. Hierdoor zien we de anatomische details duidelijker en hebben we toch minder strooistralen, goed voor de patiënt én de operator. De generator is klein waardoor die dichter tegen de patiënt kan geplaatst worden en we een groter ‘field of view’ beschikbaar is.

prof. dr. Van Buyten bij het nieuwe toestel

Bovendien beschikt de generator over een intelligente dosiscontrole en wordt er na iedere procedure automatisch een rapport met de stralingsdosis doorgestuurd naar het medisch dossier van de patiënt. In het kader van radioprotectie is dit dan ook een toptoestel. De monitor is gebruiksvriendelijk door gebruik van een touchscreen en kan efficiënt gepositioneerd worden door middel van een verlengbare en draaibare arm. We kunnen concluderen dat we een technologisch toptoestel hebben binnengehaald.