In memoriam: dr. Kristof Hendrickx

Gepubliceerd op vrijdag 30 juni, 2023

Op 5 juni verloor Vitaz met het overlijden van dr. Kristof Hendrickx van de dienst Mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde een professionele, gedreven en hartelijke collega. We laten collega-artsen dr. Goes en dr. Verbeke aan het woord, studiegenoten van dr. Hendrickx.

Hoe nemen we nu afscheid van jou, Kristof? Afscheid nemen is het moeilijkste in het leven …
Men leert het nooit.

Kristof was onze vriend. Een vriend als geen ander met een wonderbaarlijk groot, warm en zacht hart. Kristof was een “no nonsense”, rechtdoorzee iemand. Hij was altijd heel vastberaden en wist heel goed wat hij wilde. Meestal had het te maken met iets “doen”: opereren, werken, lopen, fietsen, toerskiën, maar ook zorgen voor anderen. Hij deed het of hij deed het niet. En telkens ging hij voluit.

Kristof was een waardevol en een uitzonderlijk collega. Hij was een arts-chirurg in hart en nieren. Steeds kwam de patiënt op de eerste plaats. Als collega kreeg je steeds een expert-advies.

Lief, attent, zorgzaam, sportief, zacht, bekwaam, handig, een leider, intelligent, oplossingsgericht; het zijn maar enkele eigenschappen die je geliefden en vrienden vernoemen om jou te typeren.

Er was ook een deur in je hart die je nooit openzette. Deze hield je jammer genoeg stevig dicht. “Echte” dokters kunnen inderdaad ook broos zijn.

Hoe nemen we nu afscheid van jou, Kristof?

Beste vriend. We zullen je missen. Het zal niet meer hetzelfde zijn in Vitaz.

– Frank en Stephen, je Leuvense vrienden voor altijd.

“Geluk is voortdurend rustig genieten van kleine dingen”.
Pam Brown (geb. 1928).

Dr. Frank Goes

Oftalmologie

Dr. Stephen Verbeke

Thorax- en vaatheelkunde