Kende je deze artsen al?

Gepubliceerd op maandag 13 december, 2021

Sinds 1 juli 2020 maakt prof. dr. Kruse Vibeke (°1980) deel uit van de dienst medische oncologie. Prof. dr. Kruse genoot haar opleiding geneeskunde aan de Universiteit van Aarhus in Denemarken waarna ze haar specialisatie in inwendige geneeskunde en medische oncologie volbracht in het UZ Gent. Na haar opleiding tot medisch oncoloog volgde ze ook de postgraduaat opleiding in Ziekenhuismanagement (UGent), het Management Development Programma (UZ Gent) en Management en Leadership voor Artsen (KUL/UGent; alumini 2021). Van 2013 tot 2020 was prof. dr. Kruse actief op de dienst medische oncologie van het UZ Gent waar ze ook de functie van kliniekhoofd en coördinator van het zorgprogramma oncologie uitoefende (2018-2020). Ze heeft een specifieke expertise binnen melanomen en huidkanker in het algemeen, borstkanker, endocriene tumoren en immunotherapie. Sinds 1 januari 2021 neemt Prof. dr. Vibeke een functie op als consulent aan het UZ Antwerpen met focus op huidkanker. Naast haar klinisch werk is Prof. dr. Vibeke Kruse ook verbonden aan de Universiteiten Gent en Antwerpen als gastprofessor aan beide instellingen.

Dr. Michael Janssens (°Waasmunster, 1988) studeerde in 2013 af als arts aan de UGent, waarna hij zijn specialisatie inwendige geneeskunde vervolledigde in UZ Antwerpen, ZNA Middelheim en GZA Sint-Vincentius. Hij vervolledigde zijn specialisatie tot hematoloog onder leiding van Prof. Dr. Berneman te UZ Antwerpen. Sinds 1 augustus 2020 vervoegt hij het team Medische Oncologie-Hematologie. Hij zet zich mee in voor de uitbouw van het dagziekenhuis te campus Beveren.

Op 16 november 2020 vervoegde dr. Soetkin Kennes (°Aalst, 1989) de dienst Medische oncologie – Hematologie. Dr. Kennes studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent, waar ze in 2014 afstudeerde als arts. Zij vervolledigde haar specialisatie in de inwendige geneeskunde in AZ Nikolaas, az Sint-Blasius en UZ Gent. Haar opleiding tot hematoloog volgde zij eveneens in het UZ Gent en in het Erasmus MC te Rotterdam, daarnaast behaalde zij het Europees Hematologie examen in 2019. Binnen het vakgebied hematologie heeft zij een bijzondere interesse in de benigne hematologie en de stolling, waar zij zich in de toekomst nog verder zal bekwamen. Dr. Kennes zal werkzaam zijn in de campussen te Sint-Niklaas en Lokeren. Hiernaast zal zij één dag per week als consulent werken in het UZ Gent.

Sinds 8 januari 2021 maakt dokter Yanina Dockx (°Antwerpen, 1987) deel uit van de dienst medische oncologie. Dr. Dockx studeerde aan de Universiteit van Antwerpen, waarna ze zich specialiseerde in de inwendige geneeskunde en medische oncologie. Ze liep stage in het UZA en heeft een bijkomende interesse in de urologische en gynaecologische oncologie. Tevens zal zij een consulentschap vervullen te UZA, Edegem.

U kan meer informatie terugvinden over onze artsen medische oncologie en hematologie op de website van Vitaz