‘Mira’ is de naam voor het ziekenhuisnetwerk rond het AZ Lokeren, het AZ Nikolaas en het az Sint-Blasius

Gepubliceerd op vrijdag 6 maart, 2020

‘Mira’ is de naam voor de overkoepelende vzw die het ziekenhuisnetwerk rond het AZ Lokeren, het AZ Nikolaas en het az Sint-Blasius zal beheren.

De naam ‘Mira’ verwijst naar de gekende Mira-brug in Hamme, middenin onze nieuwe regio. Mira staat symbool voor onze drie ziekenhuizen, die de brug slaan naar elkaar, naar alle externe zorgprofessionals in de regio én naar patiënten en hun familie. Mira is een eenvoudige naam die gemakkelijk kan gecombineerd worden met de namen van onze respectievelijke ziekenhuizen en ook in andere talen positieve associaties oproept (wonderbaarlijk, buitengewoon, vrede, doel, …).

Het Mira netwerk telt acht locaties: Beveren, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse en Zele, met een totaal van 1418 erkende ziekenhuisbedden. Het zorggebied van het netwerk omvat ruim 400.000 inwoners en vormt een geografisch samenhangend gebied.

De Raad van Bestuur stelde Prof. Dr. Anne De Paepe aan als voorzitter.

vlnr: dhr. Jozef Schoonjans (ondervoorzitter), prof. dr. Anne De Paepe (voorzitter) en prof. Herman Nys (ondervoorzitter).

Anne De Paepe is hoogleraar in de humane en medische genetica aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent. Van 2013 tot 2017 was zij rector van de Universiteit Gent.

De ziekenhuizen binnen het Mira netwerk delen een gemeenschappelijke visie op hedendaagse en patiëntgerichte gezondheidszorg, waarin samenwerking centraal staat. Samenwerking tussen de verschillende medische en paramedische diensten, samenwerking met huisartsen en andere externe zorgprofessionals, en samenwerking met patiënten. De komende maanden zal de visie steeds meer vorm en inhoud krijgen. Wij houden jullie hiervan graag op de hoogte.

Sinds de lancering van de naam op 2 maart vindt u ook meer informatie op de websites van de verschillende ziekenhuizen:

www.azlokeren.be/vzwmira|www.aznikolaas.be/en/vzwmira|www.azsintblasius.be/vzwmira

prof. dr. Herman Nys

Ondervoorzitter vzw Mira