Opleiding gastro-enterologie voor verpleegkundigen van het AZ Nikolaas en het AZ Lokeren

Gepubliceerd op donderdag 28 februari, 2019

Op vraag van de verpleegkundigen organiseert de GastroGroep een opleidingstraject gastro-enterologie voor de verpleegkundigen van AZ Nikolaas en AZ Lokeren.

Opleiding gedoceerd door dr. De Ruyck aan verpleging van AZ Nikolaas en AZ Lokeren

De Gastrogroep is een associatie van acht gastro-enterologen die patiënten opvolgen in beide ziekenhuizen. Het team besloot daarom de verpleegkundigen in AZ Lokeren te betrekken die in aanraking komen met gastro-enterologische pathologieën. De verpleegkundigen uit beide ziekenhuizen zullen een zestal opleidingen kunnen volgen gespreid over zes maanden. Elke eerste donderdag van de maand komt er een ander onderwerp aan bod zoals hepatologie, slokdarm- en maagpathologie of oncologie. Naast het informeren van de verpleegkundige over de laatste behandelingsmethoden en/of pathologieën, willen de artsen het partnerschap tussen de twee ziekenhuis concretiseren. Op deze manier geven ze het startschot voor een positieve en constructieve samenwerking.

dr. Elodie De Ruyck doceert over slokdarm- en maagpathologie

Om de kwaliteit te uniformiseren, zijn we gestart met deze opleidingen. Het is de bedoeling dat de informatie naar en behandeling van onze patiënten dezelfde zijn in beide ziekenhuizen.

Vorig jaar zijn startten vier gastro-enterologen van het AZ Nikolaas op in het AZ Lokeren en vanaf februari participeren zij mee in de wachtdienst.