HomeArtikelUitbreiding van TREV. Revalidatiecentrum naar campus Lokeren

Uitbreiding van TREV. Revalidatiecentrum naar campus Lokeren

Gepubliceerd op dinsdag 2 juli, 2024

Vanaf 1 juli 2024 wordt de revalidatie in campus Lokeren gecoördineerd door TREV., het revalidatiecentrum van Vitaz dat reeds actief is op de campussen Sint-Niklaas en Beveren (www.trev.be). Lokeren wordt dus als derde campus opgenomen en komt ook onder de supervisie van het artsenteam Fysische geneeskunde en Revalidatie van TREV..

Voor consultaties en onderzoeken kunnen de patiënten dagelijks bij de fysische arts van hun keuze terecht. De onderzoeken EMG, SEP, echografie evenals de behandelingen PRP, ESWT, infiltraties onder echografie en manipulaties worden aangeboden.

Van links naar rechts: dr. Gilles Van Acker, dr. Gaethan Maes, dr. An Hofman, dr. Bart Eeckhaut, dr. Wouter Sabbe. Afwezig op het moment van de foto: dr. Annick Debuysscher

In afwachting van de opening van het locomotorisch centrum in 2027, waarbij een volledig state-of-the-art ambulant revalidatiecentrum wordt gebouwd, zal in de eerste fase alle aandacht gaan naar uniformiteit op de verschillende campussen met daarbij de verdere uitbouw van de bestaande behandelingen.

Zo streven we op korte termijn naar een identieke werking van de rugschool in Sint-Niklaas en Lokeren. Andere pathologiegroepen zoals o.a. metabole revalidatie, osteoporose, oncologische revalidatie, … die reeds aangeboden worden op de campus in Sint Niklaas, zullen stelselmatig ook uitgebouwd worden in Lokeren. Deze schaalvergroting in Lokeren zal er mede voor zorgen dat we als centrum de grote instroom voor deze pathologiegroepen beheersbaar kunnen houden.

De bestaande multidisciplinaire behandelingen in Lokeren lopen door evenals de individuele kine- en ergotherapeutische behandelingen. De oefenzaal in Lokeren zal deze zomer worden voorzien van nieuwe revalidatietoestellen, enerzijds om de overgang en de uitbouw in deze eerste fase te realiseren. Anderzijds gebeuren deze investeringen al met het oog op de volgende uitbouwfase (voorzien in 2027), passend in de toekomstvisie van het locomotorisch centrum.

De spineliner therapie zal vanaf 1 juli niet verder worden aangeboden aangezien dit specifieke behandeltoestel niet is overgenomen door de artsen van TREV. .
ESWT behandelingen zullen voor acute pathologie wel nog mogelijk zijn maar worden met een ander type toestel uitgevoerd door één van de artsen en dus niet als een kinebehandeling.

Het integreren van deze nieuwe campus binnen TREV. zal uiteraard leiden tot enkele verschuivingen in de dagelijkse werking. We doen er alles aan om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Indien bestaande patiënten van Lokeren binnen Vitaz hun revalidatie wensen verder te zetten, is het noodzakelijk een afspraak te maken bij één van de artsen van TREV. in kader van de opvolging van hun dossier.

Inlichtingen en afspraken

www.trev.be
Secretariaat: 03 760 22 44