HomeArtikelSamenwerking klinische laboratoria AZ Nikolaas – AZ Lokeren

Samenwerking klinische laboratoria AZ Nikolaas – AZ Lokeren

Gepubliceerd op vrijdag 1 maart, 2019

Op 1 januari van dit jaar werden de klinische laboratoria van het AZ Nikolaas en het AZ Lokeren verenigd onder één laboratorium erkenningsnummer. In de nabije toekomst zullen de laboratoriumactiviteiten van beide ziekenhuizen meer en meer op elkaar afgestemd worden.

Een eerste horde die dient te worden genomen is het implementeren van een gemeenschappelijk laboratorium informatie systeem (LIS), waardoor gegevensuitwisseling tussen beide laboratoria elektronisch kan verlopen, hetgeen op termijn een optimale staaluitwisseling mogelijk zal maken.

De schaalvergroting zal ook voor gevolg hebben dat bepaalde analyses die momenteel door beide laboratoria worden doorgestuurd naar onderaannemers in eigen beheer worden uitgevoerd waardoor de resultaten vlugger gerapporteerd worden naar onze artsen.

Als klinisch biologen zijn we zeer gemotiveerd om deze samenwerking aan te vatten en optimaal uit te bouwen. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze samenwerking zowel onze aanvragers als hun patiënten ten goede zal komen.