HomeArtikelUitbreiding activiteiten multidisciplinair pijncentrum

Uitbreiding activiteiten multidisciplinair pijncentrum

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei, 2023

Het multidisciplinaire pijncentrum van het voormalige AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn organisatorisch eengemaakt. Met deze associatiegerichte integratiebeweging is er een belangrijke stap gezet om patiënten van binnen en buiten de regio van Waas en Durme op beide campussen te kunnen helpen met een voorziene continuïteitsborging op weekdagen. De initiële activiteit van dr. Luc goossens in campus Lokeren werd recent verder uitgebreid met de collega-artsen van het Pijncentrum in Sint-Niklaas.

Patiënten kunnen door hun huisarts of arts-specialist steeds verwezen worden naar beide sites, voor een ambulante consultatie of medisch-technische behandeling (infiltaties, radiofrequentie, …) onder korte dagziekenhuisopname, met uniformiteit wat betreft zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Deze stroomlijning heeft ervoor gezorgd dat de activiteiten in beide campussen volgens dezelfde en hoogste standard-of-care gebeuren. De behandelzalen in de twee sites zijn voorzien van de modernste apparatuur (HD-fluoroscopietoestel, röntgenbehandeltafel, radiofrequentietoestel, …) zodat deze behandelingen steeds met de grootste accuraatheid, precisie, zorg en veiligheid. Tot slot is er in beide campussen een optimale patiëntenflow te duiden, waarbij rekening gehouden is met de beleving van de patiënt en ergonomie.

Van links naar rechts: dr. Luc Goossens, dr. van der Puijl Francesca, prof. dr. Jean-Pierre Van Buyten,
dr. Ali Jerjir, dr. Nina D’hondt en dr. Iris Smet

Het is belangrijk op te merken dat alles wat met een uitvoerige multidisciplinaire approach, neuromodulatietechnologie, geavanceerde behandelingen van hoofd- en aangezichtspijn en de echogeleide infiltraties gepaard gaat, volledig gecentraliseerd in in campus Sint-Niklaas, waar ook een verblijfsafdeling voorzien is voor de hospitalisatie van chronische pijnpatiënten.

Tot slot wordt in 2026 de pijncentrumactiviteit van campus Lokeren ook mee ondergebracht in de nieuwbouw van site Lokeren. Zodanig over de meest moderne infrastructuur te beschikken en het zorgtraject voor de pijnpatiënt nog verder te kunnen verbreden. Met het oog op deze groei worden er extra medewerkers aangetrokken zoals pijnartsen, pijnverpleegkundigen, administratieve medewerkers, …

Het afsprakennummer 03 760 23 18 is ondertussen van toepassing voor beide Vitaz-sites van het pijncentrum en via deze weg kunnen er afspraken ingepland worden voor campus Lokeren en campus Sint-Niklaas. Dit nummer is elke weekdag bereikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur.