HomeArtikelUitbreiding van de poli Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde

Uitbreiding van de poli Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde

Gepubliceerd op donderdag 18 maart, 2021

Door de toename van het aantal behandelingen op de polikliniek, zowel onder lokale anesthesie als onder sedatie, was een uitbreiding van de polikliniek MKA noodzakelijk. 

De reeds aanwezige behandelunits werden aangevuld met een identieke volwaardig uitgeruste negende behandel box. Deze ruimte is daarenboven uitgerust met alle voorzieningen om, in samenwerking met de dienst anesthesie, operaties onder intraveneuze sedatie te kunnen uitvoeren. 

dr. Berquin actief in de nieuwe behandelzaal

In directe verbinding hiermee staat een specifiek ingerichte voorbereidingsruimte voor de patiënten, evenals een gemonitorde afgescheiden ontwaakruimte voor drie patiënten en hun eventuele begeleider. 

Daarnaast werd ruimte gecreëerd voor een tweede 3D-radiografietoestel. Dit hypermoderne Cone-Beam CT-toestel kan in luttele seconden een nauwkeurig 3D-beeld van het volledige maxillofaciale massief maken, met slechts minimale stralingsdosis. Tevens is dit toestel in staat een gedetailleerde 3D-foto aan dit beeld toe te voegen, waardoor het hoofd en het aangezicht van de patiënt volledig virtueel kan gereconstrueerd worden. 

Het team MKA nu beschikt nu ook over een professioneel uitgeruste fotostudio, waar ook het meest moderne toestel voor intra-orale scanning van het gebit zal worden opgesteld. Door fusie van alle digitale informatiestromen kan hierdoor een volledige digitale workflow toegepast worden, onder andere bij de planning van complexe kaakoperaties, oncologische en reconstructieve chirurgie of esthetische behandelingen in het aangezicht.

De uitbreiding van de dienst is in gebruik sinds 10 februari en versterkt op deze wijze de top zorg in het mond-, kaak- en aangezichtsgebied.

dr. Kristof Hendrickx

Diensthoofd Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde