HomeArtikelVerhuis Revalidatiecentrum AZ Nikolaas

Verhuis Revalidatiecentrum AZ Nikolaas

Gepubliceerd op donderdag 2 mei, 2019

Op 24 maart verhuisde een deel van de activiteit van het revalidatiecentrum Trev naar een nieuwe locatie in de hospitaalstraat.

Op de site van het oude Ter Wilgen werd een geslaagde verbouwing van de oorspronkelijke keuken gerealiseerd met behoud van het industrieel karakter van de locatie zodat er nu in een up-to-date setting kan gewerkt en gerevalideerd worden.

De uitbreiding van zo’n 350 m² was noodzakelijk om zowel de verdere uitbouw van de rugrevalidatie als de sportgerelateerde revalidatie toe te laten en om een aantal nieuwe revalidatietechnieken te kunnen huisvesten.

De gerenoveerde revalidatie

Het rugrevalidatiecentrum alleen al ontvangt jaarlijks tussen de vijfhonderd en zeshonderd revalidanten. Naast het gebruik van de vertrouwde DBC (David Back Concept) toestellen die al bijna 20 jaar hun meerwaarde bewezen hebben in de behandeling van rug- en nekklachten, werd met de ingebruikname van de Sensopro en de Red Cord nu ook geïnvesteerd in meer geavanceerde technieken om de rompstabiliteit te trainen.

De Senso Pro is een toestel dat coördinatietraining bij belasting mogelijk maakt op een aangename en motiverende manier.

De rode installatie is de Red Cord. Rechts tegen de muur ziet u de nieuwe Senso Pro.

Bij Red Cord maakt men gebruik van suspensietraining door middel van eigen lichaamsgewicht en elastieke banden. Het is daarom het ideale middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie.

De Senso Pro en de Red Cord worden tevens ingezet in de revalidatie van sportgerelateerde kwetsuren of overbelastingsletsels. In combinatie met een Spartanova testing waarbij verschillende parameters kunnen in kaart gebracht worden, kan er aldus een revalidatieprogramma uitgewerkt worden op maat van de individuele patiënt.

Met kinesisten die gesubspecialiseerd zijn in deelgebieden van de locomotoriek en in verschillende fysiotechnieken (dry needling, lymfedrainage, bekkenbodemreëducatie, neurogene mobilisatie,stabilisatietraining, bekkeninstabiliteit, Spartanova, manuele therapie, taping, handletsels, autogene drainage,…) kunnen we ook meer complexe monodisciplinaire fysiotherapie aanbieden in deze vernieuwde setting.

Later dit jaar wordt ook de site op de campus Moerland grondig gerenoveerd. De planning is om tegen eind dit jaar ook daar in een volledig aan de huidige noden aangepast centrum te kunnen werken.

Op deze campus ligt de focus op de multidisciplinaire behandeling. Dit betreft voornamelijk patiënten met een neurologische problematiek (CVA, NAH, MS, Parkinson, …) doch ook patiënten met amputaties of een complexe locomotorische problematiek komen in aanmerking voor een multidisciplinaire benadering. Ook alle groepsbehandelingen voor internistische revalidatie (cardio, pneumo, onco, obesitas, metabool syndroom) en chronische pijn vinden plaats op deze campus.

De artsen fysische geneeskunde vlnr dr. An Hofman, dr. Bart Eeckhaut, dr. Annick Debuysscher & dr. Wouter Sabbe samen met een deel van het team kinesisten.

dr. Annick Debuysscher

Diensthoofd Fysische Geneeskunde en Revalidatie

dr. Bart Eeckhaut

Arts Fysische Geneeskunde en Revalidatie

dr. An Hofman

Arts Fysische Geneeskunde en Revalidatie

dr. Wouter Sabbe

Arts Fysische Geneeskunde en Revalidatie