Verkiezing “Specialist van het jaar”

Gepubliceerd op woensdag 15 januari, 2020

Naar aloude traditie organiseert de Huisartsenkring Groot Sint-Niklaas vzw elk jaar tijdens haar algemene ledenvergadering een verkiezing “Specialist van het Jaar”. Uit een – door de Raad van Bestuur – samengestelde shortlist van enkele kandidaten maakt de vergadering haar keuze.

dr. Bert Adriaenssens

In 2019 is de keuze gevallen op Dr. Bert Adriaenssens, cardioloog in het AZ Nikolaas. Het is tevens traditie dat de specialist van het jaar en zijn/haar partner worden uitgenodigd op de jaarlijkse kringuitstap. In oktober 2019 ging deze uitstap naar Rijsel, een ware ontdekking op architecturaal en cultureel vlak. Traditioneel werd afgesloten met een gastronomisch diner, de ideale manier om in een sfeer van collegialiteit en vriendschappelijkheid elkaar beter te leren kennen en de professionele samenwerking te optimaliseren, wat uiteraard uiteindelijk de patiënten ten goede komt.

prof. dr. Jeoffrey Schouten

In december 2019 werd tijdens de algemene vergadering van de kring de nieuwe “Specialist van het Jaar 2020” verkozen. De eer viel dit jaar Prof. Dr. Jeoffrey Schouten, gastro-enteroloog in het AZ Nikolaas te beurt. De leden kozen voor een collega-specialist die in hun ogen een voorbeeld van collegialiteit en samenwerking belichaamde. Hij wordt door de Huisartsenkring Groot Sint-Niklaas uitgenodigd voor een uitstap in het najaar 2020.

dr. Jan Van Beveren

Voorzitter Huisartsenkring Groot Sint-Niklaas