HomeArtikelVernieuwde polikliniek campus Hamme

Vernieuwde polikliniek campus Hamme

Gepubliceerd op maandag 7 januari, 2019

Eind 2016 zijn de werken in campus Hamme van start gegaan. Ondertussen werd het Brugzorghuis Mira opgestart en momenteel wordt het gelijkvloers stevig onder handen genomen waarbij de polikliniek een grondige make-over zal ondergaan. Er wordt plaats gemaakt voor tien consultatie ruimtes waaronder drie discipline specifieke lokalen, twee onderzoeksruimtes, een kleine ingrepenzaal, een gipslokaal, een prikruimte, een zaal voor radiografie en een echoruimte.

De renovatie verloopt in drie fasen. De eerste twee werden in oktober vorig jaar afgerond waarbij de ruimten in gebruik konden genomen worden en plaats gemaakt werd om de derde en laatste fase te realiseren. Werken uitvoeren in een actieve polikliniek is natuurlijk niet zo eenvoudig.

Ondanks de leeftijd van het gebouw zorgt deze renovatie voor een nieuwe, frisse wind. Het gebruik van lichte kleuren en foto’s van de fotokring Imago Hamme dragen bij tot een aangename sfeer.

Zoals in Sint-Gillis werd bij het ontwerp uitgegaan van een zo groot mogelijke flexibiliteit van de lokalen zodat ze voor meerdere medische disciplines kunnen worden ingezet. Momenteel houden ongeveer 20 disciplines op regelmatige basis consultatie in campus Hamme en met het oog op de vernieuwde omgeving wordt nagegaan of het mogelijk is het aantal consultatie momenten uit te breiden.

Midden januari 2019 start het OCMW van Hamme met de bouw van een zorgsite op de campus Hamme. Deze nieuwbouw zal o.a. een kinderdagverblijf, serviceflats en diverse publieke ruimten omvatten. In combinatie met de vernieuwde polikliniek en het Brugzorghuis Mira zal dit zorgen voor ruim aanbod aan diverse zorginfrastructuren in de regio.