HomeArtikelWat mag u verwachten van de Huisartsendag dit jaar?

Wat mag u verwachten van de Huisartsendag dit jaar?

Gepubliceerd op vrijdag 6 maart, 2020

Huisartsendag 2020 is in volle voorbereiding en we hebben wat nieuws voor u in petto.

Deze maand verzamelde een delegatie van de huisartsen regio Waasland en Lokeren zich samen met het medisch departement om een nieuwe initiatief voor de huisartsendag te bespreken. Beide partijen willen met de Huisartsendag een maximale interactie bekomen tussen eerste en tweede lijn. Naast het concept dat u kent, hebben we dus ingezet op maximale netwerkingsmomenten.

Verloop van de huisartsendag

Deelnemende huisartsen worden ontvangen met een ontbijt, wat zal doorlopen doorheen de voormiddag. Tijdens de voormiddag kunnen huisartsen aansluiten op workshops waarvan de agenda in onderling overleg wordt opgemaakt.

Wat we dit jaar vernieuwend wensen te implementeren is het concept van een beurs. In de hal van Odissee zullen enkele standjes opgezet worden waar disciplines of diensten enkele relevante onderwerpen kunnen belichten zoals bv. klinische innovaties of digitalisering. Daarnaast is het een opportuniteit voor de huisartsen om te netwerken met (jonge) artsen van de vertegenwoordigde disciplines. Tussen de workshops door wordt tijd vrijgemaakt om aan te sluiten op de beurs. Het is daarnaast niet verplicht om aanwezig te zijn op de workshops, maar blijvend vertoeven op de beurs kan ook.

Markeer alvast de zaterdagvoormiddag 19 september in uw agenda zodat u er zeker bij kan zijn. Meer informatie volgt!