Zomereditie artsenlunch 2024

Gepubliceerd op maandag 8 juli, 2024

Op vrijdag 21 juni verzamelde een enthousiaste groep ziekenhuisartsen en -apothekers voor een bijzondere editie van de jaarlijkse zomereditie van de artsenlunch. Dit jaar kozen we ervoor om de verborgen schatten van de stad Sint-Niklaas te ontdekken, en dat bleek een schot in de roos.

Voorzien van een goodiebag met lekkernijen startte de tocht onder begeleiding van twee stadsgidsen. Onze eerste halte was het prachtige Curiosum, een onlangs gerestaureerd 19de-eeuws stadskasteel dat fungeert als museum en een uniek curiositeitenkabinet herbergt. De avond werd geopend met een warm welkom van burgemeester Lieven Dehandschutter, gevolgd door een boeiende rondleiding door Ward Bohé, directeur stedelijke musea Sint-Niklaas.

Na het verkennen van het Curiosum werd de tocht verdergezet naar het authentieke stadhuis van Sint-Niklaas, een historisch gebouw dat ons terugbracht naar vervlogen tijden met zijn rijke karakter en geschiedenis. Vervolgens stond er een bezoekje aan de niet-publieke schatkamer van de Sint-Nicolaaskerk op het menu. Deze zeldzame gelegenheid om de verborgen parel van dichtbij te bekijken, was een bijzondere ervaring die bij velen een blijvende indruk achterliet.

Een avond vol cultuur en sfeer

De avond werd afgesloten met een letter en figuurlijk culinair hoogtepunt. In de unieke setting van de box-in-the-box in de kapel van de Broederschool genoten we van een aangenaam diner. Dit bood ons de gelegenheid om in een informele setting onze professionele en persoonlijke banden te versterken.

Deze editie van de artsenlunch was een gezonde mix van cultuur, geschiedenis en gastronomie. We kijken nu al uit naar de volgende editie, waarin we ongetwijfeld weer nieuwe schatten zullen ontdekken en genieten van elkaars gezelschap.

Met dank aan iedereen die deze unieke avond mogelijk heeft gemaakt.