Zomereditie Artsenlunch

Gepubliceerd op maandag 3 juli, 2023

Op 16 juni vond naar jaarlijkse traditie, net voor de start van de zomer, een ontmoetingsmoment plaats voor onze arts-specialisten en ziekenhuisapothekers verbonden aan het ziekenhuis.


Onze artsen en apothekers kregen een interessante rondleiding door het facilitair platform in de Pachtgoedstraat. In dit platform worden de keuken en alle logistieke –en transportdiensten gecentraliseerd. Onze artsen en apothekers konden kennismaken met het gehele proces vanaf levering van ingrediënten naar bereiding en transport van de op maat gemaakte maaltijden voor zowel patiënten als personeel, tot het terugkeren van de maaltijdkarren en de afwas van het servies.

Zo kwamen ze te weten dat er zo’n 1700 warme middagmalen per dag worden geproduceerd en tot wel 270.400 liter soep per jaar. Aan de transportband, waar per dag 1.200 broodmaaltijden worden klaargezet, konden ze in levende lijve testen hoe dit praktisch in zijn werk gaat. Een job waarbij je zeker het hoofd niet mag verliezen als je wilt dat elke patiënt de juiste plateau voorgeschoteld krijgt!

Na dit leuke intermezzo volgde nog een rondleiding door het logistiek magazijn waar tot wel 2.400 verschillende vaste voorraad artikels worden opgeslaan. Per jaar worden 345.000 pickinglijnen gelopen en zorgen 3 camions met 8 vaste chauffeurs ervoor dat deze artikels op de juiste locatie terecht komen. Hiervoor wordt ongeveer 145.000 km per jaar afgelegd.
Afsluiten deden we met een wijntasting met bijhorende uitleg, verzorgd door collega én sommelier dokter Joeri Voet. Het was een leerrijke én aangename avond onder collega’s.