Dr. Alex Vermeiren

Gepubliceerd op donderdag 2 maart, 2023

Orthopedie

Dr. Alex Vermeiren studeerde geneeskunde, orthopedie en traumatologie aan de KU Leuven. Hij doorliep assistentschappen in het AZ Turnhout, Heilig Hartziekenhuis Lier alsook in het UZ Leuven, waar hij zich in de laatste jaren van de opleiding verder specialiseerde in de hand- en polschirurgie. Hij studeerde af in 2021.

Nadien volgde hij nog een jaar een fellowship in de hand-, pols-, en microchirurgie bij Handgroep West in Brugge en Kortrijk, alsook een visiting fellowship aan het vermaarde Kaplan Institute te Barcelona. Hij is daarnaast ook houder van het Belgian Handsurgery Certificate.

Dr. Vermeiren behandelt een breed scala aan traumatische en niet-traumatische aandoeningen van de hand en pols, met nadruk op zenuw- en gewrichtsaandoeningen. Hij vervoegde midden november het team Orthokliniek van Vitaz en zorgt mee voor de uitbouw van de Handkliniek, die de ervaring en deskundigheid m.b.t. de hand- en polschirurgie binnen Orthokliniek zal verenigen in een gespecialiseerde subgroep.

Dr. Vermeiren consulteert in de verschillende campussen van Vitaz, alsook in de privéconsultatie Orthokliniek op de prinses Josephine Charlottelei in Sint-Niklaas.