Dr. Loïc Vercruysse

Gepubliceerd op vrijdag 5 juli, 2024

Orthopedie

Vanaf 1 juli 2024 start dr. Loïc Vercruysse op de dienst Orthopedie van Vitaz. Hij heeft zijn opleiding geneeskunde afgerond in UZ Leuven. Tijdens zijn specialisatie tot orthopedisch chirurg koos hij voor hoogkwalitatieve stageplaatsen om zijn expertise in de heupchirurgie verder te ontwikkelen.

In zijn voorlaatste jaar volgde hij een buitenlands trauma-fellowship in Australië, wat de basis vormde voor zijn heupfellowship in Perth. Gedurende deze periode heeft zij zich zes maanden verdiept in de robotchirurgie bij Arash Taheri. Vervolgens legde zijn fellowship bij Lachlan Milne de nadruk op de ‘Young Adult Hip’, bekkenosteotomieën en heuparthroplastie met 3D-planning in al zijn facetten.

Hij hecht veel waarde aan een multidisciplinaire benadering en werkt graag nauw samen met andere zorgverleners om voor iedere patiënt een individueel behandelplan op te stellen. Zijn doel is om patiënten niet alleen te helpen herstellen, maar ook om hen te begeleiden naar een gezondere en actievere levenstijl, de zogenaamde functionele geneeskunde waarbij de complete zorg van A tot Z van belang is. Dit omvat aandacht voor zowel pre- als revalidatie en optimalisatie van de patiënten voordat hun chirurgisch traject begint.