AZ Nikolaas en AZ Lokeren worden Vitaz

Gepubliceerd op dinsdag 18 januari, 2022

Over VITAZ

Op 1 januari 2022 is het zover. Het AZ Lokeren en het AZ Nikolaas worden officieel één ziekenhuis. De integratiebeweging tussen onze beide ziekenhuizen is al een aantal jaren aan de gang, een fusie was dan ook de volgende logische stap. 

Een nieuwe naam, een nieuw begin

AZ Nikolaas en AZ Lokeren kozen samen voor een nieuw verhaal en daarbij hoort een nieuwe naam.

De nieuwe naam voor het fusieziekenhuis wordt Vitaz. Geen traditionele naam voor een ziekenhuis, maar de verklaring is heel eenvoudig. In het eerste deel van onze nieuwe naam zit het woord ‘VITA’, Latijn voor ‘leven’. Want daar draait het in ons ziekenhuis toch allemaal rond: zorg voor het leven en de gezondheid van onze patiënten. 

Maar wat met de ‘az’, van algemeen ziekenhuis, die alle ziekenhuizen in hun naam dragen? Wel, die zit in het tweede deel van onze naam. Want Vitaz schrijft dus met een ‘Z’ achteraan. 

Vitaz staat voor leven, voor zorg van A tot Z.

Regionaal verbonden en verankerd

Vitaz heeft 6 campussen, verspreid over het Waasland. Een bewuste keuze, waarbij we de bevolking van het Waasland een kwaliteitsvolle en sterke basiszorg dicht bij huis bieden.

Maar daarnaast zet Vitaz zich ook al jaren in om gespecialiseerde zorg, waarvoor de burger in het verleden richting Gent of Antwerpen moest, naar het Waasland te halen. Voorbeelden daarvan zijn onze dienst Radiotherapie, het Interventioneel hartcentrum en onze dienst Kinder- en jeugdpsychiatrie. Dergelijke realisaties zijn enkel mogelijk dankzij onze schaalgrootte. Vitaz zal ook in de toekomst blijven streven naar een ruim en hoogkwalitatief zorgaanbod binnen onze regio.

Info@vitaz.be