HomeNieuwsGeslaagde kennismaking van apothekers met dienst interventionele cardiologie

Geslaagde kennismaking van apothekers met dienst interventionele cardiologie

Gepubliceerd op dinsdag 1 oktober, 2019

Het medisch departement en de Wase Apothekers (voormalig Koninklijke Apothekers Vereniging van Waasland) vernauwden hun banden door de meet-&-greet van de apothekers met het interventioneel hartcentrum.

Op 26 september vond de eerste meet-&-greet plaats tussen de apothekers van de publieke officina en een medische afdeling van het ziekenhuis. Op vraag van de vereniging werd het interventioneel hartcentrum gekozen gezien het vormingsprogramma georganiseerd door de vereniging sterk op hart- en vaatlijden is toegespitst dit jaar. Een mooie aanvulling daarop is uiteraard een kennismaking met verschillende cardiologen, hun interne werking en tevens de uitvalsbasis van dichtbij te gaan bekijken.

Na een uiteenzetting over de laatste medische innovaties binnen het ziekenhuis ving dr. Onsea aan met een lezing over de werking binnen het interventioneel hartcentrum (ook wel cath-lab). Dr. Onsea Kevin is actief als interventioneel cardioloog sinds de opstart van het cathlab in 2014 samen met collega’s dr. Joeri Voet en dr. Dries Pas. Dr. Onsea gaf een klare presentatie aangevuld met enkele casussen over de indicaties van minimaal invasieve hartingrepen en het beslissingsproces dat hier steevast bij hoort aan wel 50 apothekers. Na de presentatie werden de apothekers begeleid naar zaal Egypte voor een hapje en een drankje. In kleinere groepen konden de apothekers ten slotte een blik werpen op het cath-lab en op het materiaal waarmee gewerkt wordt, allemaal onder begeleiding van dr. Onsea.

dr. Onsea geeft toelichting in het cath-lab

AZ Nikolaas hoopt dat dit de eerste stap mag zijn in een mooie samenwerking en dankt de vereniging om zo talrijk aanwezig te zijn. We kijken ernaar uit om komende jaren andere disciplines te mogen introduceren aan de apothekers van onze patiƫnten.

dr. Philip Nieberding

Medisch Directeur

Naomi Roelens

Stafmedewerker Medisch Departement