HomeNieuwsJubileumeditie voor Levensloop meteen recordeditie voor ons ziekenhuis

Jubileumeditie voor Levensloop meteen recordeditie voor ons ziekenhuis

Gepubliceerd op maandag 28 oktober, 2019

De vijfde editie voor AZ Nikolaas, maar de allereerste samen met ons partnerziekenhuis AZ Lokeren onder de noemer Verenigde Ziekenhuizen van Waas en Durme vzw werd meteen een recordeditie. Met een team met liefst 275 lopers, wandelaars en sympathisanten samen met onze 98 sponsors werd een recordbedrag van € 11.867 ingezameld in de strijd tegen kanker.

In beide ziekenhuizen werden voorafgaand aan Levensloop te Beveren diverse acties opgezet om dit recordbedrag mogelijk te maken: snoepverkoop in AZ Nikolaas en AZ Lokeren, de sponsoring door AZ Lokeren op basis van de fietsvergoeding van de maand oktober, Cinema Select in zaal Egypte, … . Bovendien werd geconsolideerd met het team van Tria+, dat reeds gedurende meerdere jaren kankerpatiënten ondersteunt in sportieve prestaties.

Gedurende de ganse 24 uren waren steeds meerdere lopers en wandelaars op de piste. Op het binnenplein werd door de ziekenhuizen een bruin café geëxploiteerd om bijkomend middelen te verwerven. De sfeer was schitterend! Bovendien werden alle medewerkers van de oncologische centra van beide ziekenhuizen op zondagochtend uitgenodigd voor een uitgebreid ontbijt om hen te bedanken voor hun dagelijkse inzet voor de kankerpatiënt van het Waasland.

Hartelijke dank aan alle lopers, wandelaars, Tria+, sympathisanten, vrijwilligers, bezoekers van ons bruin café … voor jullie warm hart in de strijd tegen kanker. Ook mijn bijzondere dank aan het kernteam van enthousiastelingen van beide ziekenhuizen voor de vele initiatieven en om alles in goede banen te leiden!

dr. Philip Nieberding

Teamkapitein Levensloop Beveren 2019