HomeNieuwskwaliteitssymposium medisch departement: visie rond een volgende accreditering

kwaliteitssymposium medisch departement: visie rond een volgende accreditering

Gepubliceerd op maandag 20 mei, 2019

Op donderdag 16 mei vond het Kwaliteitssymposium plaats van het medisch departement. Met dit jaarlijks symposium brengt de medische raad en de medische directie vakoverschrijdende topics over kwaliteit en veiligheid op maat van de arts van AZ Nikolaas en AZ Lokeren onder de aandacht.

De avond ving aan met een inleiding van moderator prof. dr. Wim Laurens, voorzitter van de medische raad. Het opzet van de avond werd geschetst door medisch directeur dr. Philip Nieberding met een kritische blik op de accreditatie.

prof. Arne De Keyser

Als eerste spreker mochten we prof. Paul Gemmel van de Universiteit Gent aanhoren in zijn lezing waarin hij de vraag beantwoordt: gaat de implementatie van LEAN management in de zorg en servicekwaliteit hand in hand? Hij werd gevolgd door zijn collega’s van de Universiteit Gent professoren Katrien Verleye en Arne De Keyser die ons inlichtten over de link tussen klantentevredenheid en optimale klantenrelaties ‘Patient experience manager: een must?’. Als laatste kregen we de CEO van het NIAZ aan het woord dr. Ellen Joan Van Vliet met een toelichting over de evolutie van de normenset QMentum 3.0 naar QMentum Global.

vlnr: Henk Cuvelier, Karolien Van de Steene, dr. Philip Nieberding, Koen Michiels, prof. Herman Nys en prof. dr. Wim Laurens

Aansluitend vond een debat plaats rond de visie van AZ Nikolaas rond een volgende accreditering. Een pittig debat werd gevoerd met het panel bestaande uit prof. Herman Nys, voorzitter van de Raad van Bestuur, dhr. Koen Michiels, gedelegeerd bestuurder, dr. Philip Nieberding, medisch directeur, Henk Cuvelier, verpleegkundig en paramedisch directeur, prof. dr. Wim Laurens, voorzitter van de medische raad en mevr. Karolien Van de Steene, manager Kwaliteit en Veiligheid. De succesvolle avond werd afgesloten met een hapje en een drankje. Graag willen we de sprekers en aanwezige artsen bedanken om bij te dragen aan deze boeiende avond.

dr. Philip Nieberding

Medisch Directeur