Een huisconcert voor het net-werk

Gepubliceerd op donderdag 18 april, 2019

Op 1 april stond het ‘net-werk’ huisconcert op het programma. Initiatiefnemers Erik Van de Kelft, neurochirurg AZ Nikolaas en Kris Govaers, orthopedist AZ Lokeren organiseerden, samen met het gastgezin Gilen-De Haeck, een huisconcert voor de raden van bestuur, directies en artsen van de drie netwerkziekenhuizen. Met 70 muziekliefhebbers werd het een mooie avond rond netwerking, verbinding, en muziek.

vlnr:
Patrick en Hilde Gilen-De Haeck, Peter De Caluwé, Liebrecht Vanbeckevoort, Erik Van de Kelft en Kris Govaers

Erik Van de Kelft lichtte de relatie tussen de netwerking en de cultuur & muziekkunst toe. Vermits alle aanwezigen behoren tot dezelfde cultuur, ze dus ook een verleden delen en een gedeelde toekomst tegemoet gaan, werkt dit een goede samenwerking in de hand. Dat de organisatie een hele uitdaging wordt, mede door een overvloed aan regelgevingen, is zeker. Een componist slaagt er echter in de luisteraars te beroeren door zijn verbeelding en creativiteit maximaal te ontplooien en dit met amper twaalf noten. Dit kan voor ons inspirerend werken. Tenslotte kunnen wij ons trachten te spiegelen aan de virtuositeit van de vertolkers.

dr. Peter Verelst aan de piano

Tijdens de receptie zat Kris Govaers aan de piano. Daarna speelde Peter Verelst, anesthesist AZ Nikolaas de pannen van het dak, gevolgd door een gemeende ovatie. Hoogtepunt van de avond was natuurlijk het pianospel van Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat van de K.E. wedstrijd.

Ondertussen brak Peter De Caluwé, directeur van de Munt, eens lans voor onze cultuur en hoe die ons verbindt. Een gezellige net-werk receptie sloot hier naadloos bij aan.

prof. dr. Erik Van de Kelft

Diensthoofd neurochirurgie