HomeNieuwsPijncentrum AZ Nikolaas lanceert nieuwe website

Pijncentrum AZ Nikolaas lanceert nieuwe website

Gepubliceerd op maandag 3 mei, 2021

Onlangs heeft het Pijncentrum van het AZ Nikolaas zijn nieuwe website gelanceerd. Op de website kunnen verwijzers en patiënten alles lezen over de behandelmogelijkheden voor chronische pijnklachten.

De lancering van de nieuwe website maakt onderdeel uit van een project waarmee het Pijncentrum zich nog duidelijker wil positioneren als hét centrum voor snelle en langdurige pijnverlichting. De evoluties in digitalisering die in de Verenigde Ziekenhuizen van Waas en Durme worden uitgerold, zijn hierbij een belangrijk luik. Waarbij voor het Pijncentrum enerzijds de vernieuwde website werd ontwikkeld en anderzijds het zorgpad Pijncentrum in de Patient Journey App werd uitgewerkt.

Het doel is om patiënten correcte medische uitleg in verstaanbare woorden te geven over de voorziene behandelingen. Hierbij werd de traditionele verdeling per behandelingssoort (bvb. epidurale infiltratie, facetbehandeling, etc.) verlaten en gekozen voor een patiëntvriendelijkere wijze van uitleg per klacht in een bepaald lichaamsgebied: hoofd- en aangezichtspijn, nekpijn, rugpijn, uitstralende last in de ledematen,…

Het pijncentrum heeft de ambitie één van de topcentra te zijn op gebied van pijnbestrijding, waar behandelingen op maat worden geboden voor alle vormen van chronische pijn. Het team heeft daarvoor gedurende ruim 30 jaar expertise opgebouwd en staat dag in dag uit klaar voor patiënten.

Meer weten over het Pijncentrum en de behandelingen? Klik hier om een kijkje te nemen!

Meer weten over de Patient Journey App? Klik hier!