prof. dr. E. van De Kelft krijgt academisch mandaat bij Universiteit Antwerpen

Gepubliceerd op donderdag 7 februari, 2019

Sinds geruime tijd heeft prof. dr. Erik Van de Kelft een uitgesproken interesse in het wetenschappelijke aspect van lage rugpijn. Graag wou hij zijn interesse verder uitdiepen in het gebied van chronische lage rugpijn veroorzaakt door de kleine facetgewrichtjes aan de achterkant van de lendenwervels.

Wetenschappelijk onderzoek neemt een groot deel van zijn (vrije) tijd in beslag, maar toch stond prof. dr. Erik Van de Kelft erop zijn wetenschappelijke activiteit uit te breiden. Daarbij richtte hij zich tot prof. dr. T. Menovsky, Diensthoofd Neurochirurgie UZA en prof. dr. G. Hubens, Decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (FGGW) van de UA, die daarop voorstelden prof. dr. Erik Van de Kelft aan te stellen als gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 1 februari 2019 werd hij in deze positie aangesteld.

Binnen deze functie kan hij doctoraatsstudenten coachen in hun wetenschappelijk werk binnen deze specifieke topic. Daarnaast zal prof. dr. Erik Van de Kelft doceren over chronische lage rugpijn, waarvan hij zelf aangeeft dit een aangename meerwaarde te vinden. Prof. dr. Erik Van de Kelft hoopt met deze aanstelling de uitstekende reputatie van de dienst neurochirurgie en van het AZ Nikolaas, verder te ondersteunen.