Opstart zorgprogramma embolisatie

Gepubliceerd op dinsdag 13 juli, 2021

Op dinsdag 13 juli werd het zorgprogramma embolisatie opgestart in het AZ Nikolaas. De eerste twee patiënten werden succesvol behandeld. Het zorgprogramma berust in het kader van het MIRA-netwerk op een intense samenwerking tussen onze dienst thorax- en vaatheelkunde en de collega’s van de dienst vaatheelkunde van az Sint-Blasius. Dr. Koen Deloose en Dr. Joren Callaert van het az Sint-Blasius zullen binnen het cathlab van AZ Nikolaas samen met onze artsen instaan voor het uitvoeren van deze minimaal invasieve interventies.

Embolisatie is een minimaal invasieve sluiting (d.m.v. lijm, coils enz.) van bloedvaten welke via een vasculaire access plaatsvinden. Een ruim aantal indicaties kunnen via deze techniek behandeld worden, dit op verwijzing van meerdere medische disciplines en na multidisciplinair overleg (bv. vanuit vaatheelkunde, urologie, gynaecologie, oncologie, NKO, gastro-enterologie enz.). Naar de toekomst toe zullen de technische mogelijkheden en indicaties nog verder toenemen. Het is dus een domein in volle expansie.

Door een combinatie van chirurgische skills, de beschikbare beeldvormingstechnieken en een minimaal invasieve approach, wordt de patiëntenzorg verder geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen ingrijpende behandelingen vermeden worden, en kan de patiënt rekenen op een sneller herstel en een kortere hospitalisatie.

Contactgegevens zorgprogramma embolisatie
Tel: 03 760 63 66 – 03 760 23 53
thoraxvaatheelkunde@aznikolaas.be