HomeArtikelNu ook website kinderdagziekenhuis

Nu ook website kinderdagziekenhuis

Gepubliceerd op vrijdag 2 augustus, 2019

In de mei editie van Infusie dit jaar werd de nieuwe website van het chirurgisch en internistisch dagziekenhuis aangekondigd. Dit was een grote stap in het aansterken van de digitale communicatie van het medisch departement AZ Nikolaas. Met deze website zaten we de voorbije maanden niet stil. 80% van de ingrepen in het dagziekenhuis zijn op dit moment beschikbaar voor de patiƫnt. U vindt ze hier allemaal terug.

Naast de nieuwe ingrepen die werden toegevoegd, werd ook gewerkt aan een volledig nieuw luik: het kinderdagziekenhuis.

De website voor het kinderdagziekenhuis

De website van het kinderdagziekenhuis kan je vinden door te klikken op de gelijknamige knop op de home-pagina van de dagziekenhuiswebsite. Het eerste luik is volledig gericht op het kind met informatie en taalgebruik op maat. Het is zelfs niet noodzakelijk dat uw kind kan lezen, want voorlezen is natuurlijk ook toegestaan.

De interface voor het kind

De pagina werd onderverdeeld in de verschillende fasen die het kind doorloopt in het dagziekenhuis beginnende met de voorbereidingen thuis tot wat het mag verwachten wanneer het tijd is om naar huis te gaan.

Enkele tools worden aangereikt om het kind voor te bereiden op zijn ziekenhuisbezoek zoals informatieve leesboeken en applicaties op leeftijdsniveau. Daarnaast werd de nadruk sterk gelegd op het visuele zodanig dat het kind reeds vertrouwd raakt met de nieuwe omgeving waar hij of zij in zal terechtkomen. Dit alles onder begeleiding van Joehoe en zijn vrienden. Een thema dat zich doortrekt doorheen de volledige afdeling pediatrie.

Naast het luik voor de kinderen is er ook informatie gericht aan de ouders. In het onderdeel ‘voor de mama’s en de papa’s‘ kan iedere ouder of voogd meer te weten komen over de werking in het kinderdagziekenhuis, de ingreep die zal plaatsvinden, de benodigde documenten terugvinden en meer.

De interface voor de mama’s en de papa’s

De website werd mede mogelijk gemaakt door het managementteam chirurgisch dagziekenhuis in samenwerking met de kinderartsen, middenkader en verpleging van de kinderafdeling.

Neem zeker een kijkje op www.dagziekenhuis.be/kinderdagziekenhuis!

dr. Johan Hens

Diensthoofd chirurgisch dagziekenhuis

dr. Ann Covents

Diensthoofd pediatrie