Academisch mandaat voor prof. dr. Wim Verlinden

Gepubliceerd op maandag 3 mei, 2021

Vier jaar geleden heeft prof. dr. Wim Verlinden zijn klinisch doctoraat afgelegd over het gebruik van echografie om de graad van verlittekening van de lever te meten.

Sindsdien gaat zijn interesse voornamelijk uit naar de screening van leverziektes in bepaalde bevolkingsgroepen. Hij werkt mee aan studies betreffende de detectie van metabole levervetting gerelateerd aan overgewicht. Hij heeft studies opgezet voor het detecteren van virale hepatitis B en C bij onder andere druggebruikers en psychiatrische patiƫnten en engageert zich om patiƫnten met virale hepatitis die uit de zorg verdwenen zijn te herintroduceren voor een optimale behandeling.

Prof. dr. Wim Verlinden zit in het bestuur van de Belgische vereniging voor leverziekten en de Vlaamse vereniging voor echografie en geeft echografie lessen aan Europese assistenten in opleiding. Hij is consulent hepatologie in het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen en werd in april 2021 aangesteld als gastprofessor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Binnen deze functie begeleidt hij master- en doctoraatsstudenten bij hun thesis en binnenkort start er ook een eigen doctoraatsstudent in AZ Nikolaas. Prof. dr. Wim Verlinden hoopt met deze aanstelling de banden tussen een perifeer ziekenhuis en de academische wereld te versterken en meer onderzoek naar AZ Nikolaas toe te trekken.