HomeArtikelApothekers achter de schermen in operatiekwartier Vitaz

Apothekers achter de schermen in operatiekwartier Vitaz

Gepubliceerd op woensdag 11 mei, 2022

Op 9 mei ontvingen wij de collega apothekers van de publieke officina in ons ziekenhuis voor een wederom geslaagde editie van de meet & greet . Vanwege Covid stond dit evenement even on hold, maar dit deed het enthousiasme zeker niet afzwakken. Maandagavond was het eindelijk zover.

Tijdens onze jaarlijkse meet & greet stellen we de deuren van onze diensten open om een ‘behind the scenes’ blik te werpen op het reilen en zeilen in ons ziekenhuis. Vorige keer kregen de apothekers een toelichting op het cathlab door interventioneel cardioloog dr. Onsea. Deze editie wouden we hen laten kennismaken met de robotica die voor onze artsen de nieuwe standaard in hun dagelijks repertoire is geworden.

De apothekers werden ontvangen in onze cafetaria waar ze van een maaltijd konden genieten tijdens het welkomstwoord van medisch directeur dr. Philip Nieberding. Hij bracht een stand van zaken van de lopende projecten binnen Vitaz met onder andere een exclusieve blik op de nieuwbouw campussen waarvan de bouw binnenkort van start gaat. Nadien werden onze artsen ontvangen in onze beide operatiekwartieren op de centrale campus. In de Moerlandstraat kregen ze uitleg van dr. Bart De Troyer (uroloog) over hoe opereren met de Da Vinci robot er aan toe gaat. Daar bleef het echter niet bij, want de apothekers konden zelf ook achter de console kruipen en het toestel dus ook meteen in actie zien. Daarna werden ze aan de overkant verwelkomt door orthopedist dr. Jan Vanderstappen die hun een blik liet werpen op alles wat komt kijken bij een ingreep met de Mako-robot van Stryker. Na deze hands-on toelichtingen, ontvingen we de apothekers in onze Egyptische zaal voor een dessert en een drankje naar keuze.

Bedankt aan alle apothekers die interesse toonden in ons ziekenhuis. Het was zeer aangenaam om onze constructieve samenwerking met de Wase Apothekers te kunnen bestendigen met dit mooie evenement.

dr. Philip Nieberding

Medisch directeur

apr. Karel Van Hoye

Voorzitter Wase Apothekers