HomeArtikelDe perifere campussen en partnerziekenhuizen waar het oncologisch team actief is

De perifere campussen en partnerziekenhuizen waar het oncologisch team actief is

Gepubliceerd op dinsdag 26 oktober, 2021

De dienst oncologie-hematologie zet in op kwaliteitsvolle zorg dichtbij huis door uitbouw van de hematologische en oncologische faciliteiten in de perifere campi te Lokeren, Beveren, Hamme en Temse. De perifere campi zijn vlot bereikbaar en worden net zoals de dienst oncologie-hematologie in Sint Niklaas gekenmerkt door een laagdrempelig, persoonlijk contact met de artsen, verpleegkundigen en andere ondersteunende diensten.

Lokeren

In Lokeren startte het dagziekenhuis ruim vijf jaar geleden en kende in de voorbije jaren een mooie groei. Op heden kunnen een twaalftal patiënten tegelijkertijd een behandeling krijgen.

De artsen werkzaam in campus Lokeren zijn de oncologen Dr. Willem Lybaert, Dr. Mieke Van de Walle en Dr. Yanina Dockx en hematologen Dr. Vanessa Van Hende en Dr. Soetkin Kennes.

Lees meer over het dagziekenhuis te Lokeren in volgend artikel: klik hier!

vlnr: dr. Yanina Dockx, dr. Vanessa Van Hende, dr. Willem Lybaert, dr. Soetkin Kennes & dr. Mieke Van de Walle

Beveren

Sinds 1 oktober 2020 bieden we ook de mogelijkheid aan patiënten afkomstig uit de regio Beveren om dichtbij huis behandeld te worden. Op het dagziekenhuis te Beveren kunnen een tiental patiënten tegelijkertijd behandeld worden. Diensthoofd oncologie Dr. Ines Deleu, hematoloog Dr. Michael Janssens en oncologe Prof. dr. Vibeke Kruse zijn aanspreekpunten voor de poliklinische activiteiten in campus Beveren en staan in voor de organisatie van het oncologisch-hematologisch dagziekenhuis. Daarnaast zijn er ook wekelijkse consultaties door de oncologen Dr. Els Everaert en Dr. Willem Lybaert.

dr. Ines Deleu, prof. dr. Vibeke Kruse & dr. Michael Janssens

Lees meer over de unieke patiëntvriendelijke werkwijze te Beveren in volgend artikel: klik hier!

Ook onze palliatieve eenheid bevindt zich te Beveren. Lees er meer over in het artikel: de vernieuwde palliatieve eenheid te Beveren.

In beide campi zijn alle subspecialisaties binnen de oncologie-hematologie vertegenwoordigd en de patiënt kan steeds terecht voor een gespecialiseerd advies. Daarnaast kan er op vraag van de patiënt een verpleegkundig spreekuur georganiseerd worden en kan beroep gedaan worden op ondersteuning van de psycholoog, oncodiëtiste of van het PST.

Mira Netwerk

Lees meer over het consulentschap binnen ons netwerk Mira hier!

Iridium Netwerk

Meer weten over onze samenwerking met Iridium? Lees dan zeker volgend artikel: IRIDIUM KANKERNETWERK: MEERWAARDE BIEDEN DOOR SAMENWERKING

Consultatie

Naast de centrale campus, worden ook in campus Temse en campus Hamme wekelijks raadplegingen georganiseerd.

De regio

Door onze zorg dichtbij de patiënt te verlenen, trekt de dienst jaarlijks gemiddeld 5300 patiënten aan. In het jaar 2020 werden net geen 6000 patiënten geholpen met oncologische zorg.

dr. Mieke Van de Walle, dr. Vanessa Van Hende, dr. Willem Lybaert, dr. Yanina Dockx & dr. Soetkin Kennes

Oncologen en hematologen actief te Lokeren

dr. Ines Deleu, prof. dr. Vibeke Kruse, dr. Everaert, dr. Lybaert & dr. Michael Janssens

Oncologen en hematoloog actief te Beveren

dr. Lamot & dr. Everaert

Artsen actief op de palliatieve eenheid